Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© volkswagen-motorsport.com
© volkswagen-motorsport.com
En felfri resa för VM teamets båda fabriksförare - etta och tvåa - såväl i Mexico som VM tabellen - i märksemästerskapet drar tyskarna ifrån!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Glädje hos Hyundai - Nandan kan se en stigande formkurva - första pallplatsen för teamet!

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mads Östberg klarade niondeplatsen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Pontus Tidemand väntas göra WRC2 debut i nästa deltävling - Rallye de Portugal - för Malcolm Wilsons M-Sport team.
Ogier snabbast i Mexico - Latvala och Neuville på pallen.

Helgens Rally Guanajuato Mexico har varit en tuff tävling för de 28 startande ekipagen, men trots flera missöden och misstag har de flesta tagit sig runt tävlingen, men det har krävts reparation och omstart för flera - 23 tog målgång. Bland de som försvunnit är Robert Kubica som gått på taket två gånger om - Polacken hade precis som under inledningen av fjolåret problem att hitta ett tempo som håller hela vägen, men när han testat gränserna visade han då att han hanterade både bilen och pressen med bravur - kanske kan det bli något liknande när man närmar sig andra halvan av årets VM serie?

Tufft för norrmännen.
Andreas Mikkelsen stukade bakvagnen under fredagen, startade om men kom bara ett par sträckor under lördagen innan det gick på taket - målet att vara snabb men samtidigt se och lära inför nästa säsong gav inte många mil. Efter en kämpainsats av serviceteamet kom norrmannen ut även under söndagen, har fortsatt snabbt men säger själv att han slagit av på tempot för att få så många mil som möjligt.
Mads Östberg och Jonas Andersson var andra med problem, inledde med ledning och hård kamp med Sebastien Ogier innan bakvagnen gled ut, träffade en sten och ekipaget tvingades bryta under tidig lördag. Till söndagen hade man åtta minuter att ta in för att nå en sista poäng. Kris Meeke gjorde liknande under inledningen, kom tillbaka och åkte fort, körde upp sig till niondeplatsen innan en avåkning på avslutande PowerStage gav en bruten tävling i tabellen.

Rörig PowerStage - blockerad väg och regn.
Det blev en rörig PowerStage sedan Kris Meeke strulat till det, bröt med stukad bil på vägen vilket gjorde att sträckan stoppades under en tid - samtidigt fick toppekipagen köra sträckan i regn.

Dubbel för VW.
Sebastien Ogier gör det han gjort så många gånger förr, kör utan misstag en hel helg och kvitterar ut ännu en seger för VW och sig själv - samt vinner den avslutande sträckan vilket ger tre bonuspoäng. Han vinner flera av helgens sträckor samtidigt som han distanserar teamkollegan Jari-Matti Latvala med 1:12,6 minut. Jari-Matti har inlett säsongen bättre än på flera år, utan dumma misstag gör han det bra, slutar tvåa.
Thierry Neuville har äntligen gjort det, efter två deltävlingar med egna misstag - i Rally Sweden i samband med klen konstruktion blev det nu äntligen målgång och full tävling för Hyundai. Båda bilarna tar målgång utan att ha brutit och samtidigt en första pallplats genom Belgaren - trea totalt och än 5:28 minut bakom segraren. Men det var nära att sluta med en bruten tävling, på transporten till målgången började kylare läcka.

Evans bäste Ford.
Elfyn Evans tar målgång och en fjärdeplats för M-Sport, den unge Britten kunde inte stå emot Neuvilles attack, lät han gå förbi och valde att säkra en målgång och poäng för sig och teamet. Hade god marginal bakåt, Martin Prokop var tre minuter ifrån.
Hemmasonen Benito Guerra har gjort en stabil körning i debuten med Ford Fiesta WRC, slutar sexa och är nöjd med resultatet - ser fram emot Argentina kommenterar Benito vid sträckmålet, då ska vi öka tempo än ett par snäpp fortsätter den glade Mexicanen.
Chris Atkinson har precis flera andra haft en del småproblem, men visat att Hyundai I20 WRC håller för tuffa prövningar, tar bilen till mål och sjundeplats. Mikko Hirvonen bröt tidigt när generatorn gav upp i fredags, har där efter kört fort och slutar åtta.
Niondeplatsen ärvde Mads Östberg och Jonas Andersson sedan teamkollegan Meeke satt bilen i stenarna på avslutningen, för den Norska / Svenska bilen var det lördagen som grusade en glasklar tredjeplats och chans på en andraplats - stenträff och i stort sett bortslaget bakhjul gjorde att man tvingades bryta, räddar ett par poäng i förarmästerskapet.

Enmansshow i WRC2.
Ukrainaren Yuriy Protasov har haft en rad problem under sin resa mot segern i WRC2 klassen, hade en stor ledning på 25 minuter efter lördagens sträckor, då hade han kört åtskilling mil utan servostyrning men också med brand under bilen. Under avslutningen hade han problem med drivaxlar, tog sig runt och vinner WRC2 klassen stort samt slutar tia totalt. Italienskt där efter då Lorentzo Bertelli smugit sig uppåt under dagen, låg länge i topp i klassen innan han rullade under lördagen, ett stort arbete från mekanikerna gav en ny etapp, avslutar snabbt och tar andraplatsen med 24 minuter till vinnaren. Omkörde på avslutningen blev landsmannen Massimiliano Rendina i en Mitsubishi som tar tredjeplatsen samtidigt som han vinner grupp N klassen. Ott Tänak åker in som fyra, även han bröt under inledningen men har presterat topptider där efter - har varit topp tio på flera sträckor samt tvåa totalt på den inledande publiksträckan!
Utanför WRC2 klassen körde hemmaförarna Rodrigo Salgado i en Ford Fiesta R5 och Ricardo Cordero med Mitsubishi - de var 20-talet minuter bakom Protasov men tävlade utan chans på poäng i WRC2.

Portugal nästa - Svenskt på startlinjen.
Nästa deltävling körs första helgen i april, då gästar man Portugal och Vodafone Rally de Portugal - dit väntas ett betydligt större startfält då de tvåhjulsdrivna klasserna, Junior VM och Drive DMack Fiesta Trophy anslutar med vardera tiotalet bilar. Samtidigt väntas flera förare göra årsdebut i WRC2 klassen, bl.a. Pontus Tidemand och fransmannen Sebastien Charddonet.

» Resultatlista, se
"Resultat".


Publicerad: 2014-03-09 20:28






Patrik Flodin tog hem Rally-SM i Nyköping.
© Niklas Falk / Svensk Bilsport.I den Internationella fyrhjulsdrivna klassen tog den regerande mästaren Patrik Flodin från Hudiksvall hem sin andra raka seger i Rally-SM tillsammans med kartläsaren Göran Bergsten. Med segern går Flodin nu upp i ledning i totala SM, åtta poäng före teamkollegan Dennis Rådström.
Det var skönt....

Publicerad: 2024-05-11 22:59


Ogier i topp, trubbel för Svenskarna i Rally de Portugal.
© Toyota Gazoo Racing.Från en trippel ledning till en ensam sådan för Toyota och Sebastien Ogier, efter fredagen hade fransmannen en kamp med Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta, idag har den två fallit bort.

Redan på dagens andra sträcka försvann Rovanperä efter en avåkning, sträckan efter stannade Katsuta med trasi...

Publicerad: 2024-05-11 22:52


P-G Andersson är ny SM-ledare efter segern i BMW-debuten i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.P-G Andersson och Anders Fredriksson vann i dag Rally Nyköping i sin debut i BMW tillsammans med Drive VXO. I och med segern tar de över SM-ledningen – trots att de kört bara två av tre deltävlingar.
Extra roligt att få vinna med ett nytt team som satsar på ett helt nytt koncept. Och alltid k...

Publicerad: 2024-05-11 22:19


Flodin och Bergsten SM-ledare efter seger i Rally Nyköping.
Lars Sjöström. Det blev som väntat en hård sekundstrid om seger i den tredje deltävlingen i Rally-SM. Patrik och Göran lyckades knyta ihop säcken och övertar i och med segern SM-ledningen.
– Vi var under hård press hela helgen, men svarade bra när de höjde tempot bakom oss. Det här är jäkligt kul och extra rolig...

Publicerad: 2024-05-11 19:49


Följ lördagen i Rally Nyköping, South Swedish Rally och Rally de Portugal.
© emotorsport.seEfter fredagens fyra sträckor tar lördagen vid i Rally Nyköping, två loopar som går dubbelt väntar under lördagen innan bilarna intar slutmålet på stora torget. Då har 92km special avverkats i rallyt på utslagsgivande sträckor med en mix av allt.
När rallyt avslutats har SM serien också nått halvt...

Publicerad: 2024-05-10 22:55


Flodin, Sundell, Andersson och Hovind leder SM klassen efter fredagen i Rally Nyköping.
© emotorsport.se Fredagens fyra sträckor avverkade i Rally Nyköping, årets tredje Rally SM deltävling. Lite drygt två mil special på utmanade vägar, Albin Nordh ledde rallyt totalt efter första varvet på sträckorna. Efter andra varvet var han trea när rallyt tar nattvila, leder gör Patrik Flodin med 4,3 sekunder ti...

Publicerad: 2024-05-10 22:53


Grahn tog hem SSR Sprinten 2.
© emotorsport.seUnder fredagen var det sträckan Osnaköp på 6,4km som gick dubbelt när den andra SSR Sprinten avgjordes. Robin Adolfsson vann den inledande sträckan före Fredrik Grahn, på avslutningen var det ombytta roller, både på sträcka och totalt i rallyt när de skiftade plats, 1,4 sekund mellan dem.
Arvid Joh...

Publicerad: 2024-05-10 22:47


Rovanperä leder Toyotatrion i toppen av Rally de Portugal, Solberg leder WRC2.
© Oliver Solberg Rally.Thierry Neuville inledde Rally du Portugal med lending innan Takamoto Katsuta tog över kommandot fram till uppehåll mitt på dagen. Fredagen bestod av fyra sträckor dubbelt, mellan varven var det bara chans till däckbyte och service med medhavda delar.

Efter uppehållet tog Kalle Rovanperä över tak...

Publicerad: 2024-05-10 22:15


Följ Rally Nyköping, SSR Rallysprint och Rally de Portugal.
© emotorsport.seNär fredagen rullar igång är det en ny rallydag, Rally de Portugal med Oliver Solberg och Jonas Andersson som Svenska inslag i WRC2 klassen är nu redan i full gång. Fyra sträckor dubbelt väntar vilket ger närmare 13 mil special på grusvägar. Dagen startade 9:05 och sista sträckan rullar i mål vid 19...

Publicerad: 2024-05-10 05:59


Rally Nyköping med 15 sträckor, 108 ekipage - tuff gruspremiär i Rally SM att vänta.
© emotorsport.seRally Nyköping är årets tredje Rally SM deltävling, som arrangör SMK Nyköping och 15 specialsträckor på 92km väntar under helgen. Start med fyra sträckor under fredagens kväll på 2,2 mil, resterande 11 sträckor under en heldag i skogen på lördagen.
Startfältet är starkt, 108 ekipage med 20 gästande...

Publicerad: 2024-05-09 23:44


Tidigare nyheter:
80-talet bilar går för lördagens South Swedish Rally.
Norske mästaren Frank Tore Larsen föråkare i Rally Nyköping.
Adolfsson vann SSR Rallysprint 1 med Skoda Fabia.
Pontus Tidemand siktar högt - teamar upp med nystartade Motorsport Experience.
Så gick det i Tjust MK´s Miniknäppen.
Hyundai snabbast inför Rally de Portugal, Svenskarna topp tre i WRC2.
87 åkare till Rally Italia Sardegna, Solberg ende Svensk.
Torsdagens rallyn, Miniknäppen, SSR sprint och Rally de Portugal.
WebTV live från shakedown inför Rally de Portugal 9:00.
Team Nybe lackar om, Åkesson åter i flygvapnets färger.
Ordinarie anmälan förlängs till Violen Rallyt.
Kolla på shakedown inför Rally de Portugal till frukost.
SSR South Swedish Rally är premiär i VOC’s SverigeSerie 2024.
Dubbla SSR-sprintar väntar torsdag och fredag.
Torsdagsrally när Tjust MK arrangerar Miniknäppen.
Missa inte anmälan till Violenrallyt & erbjudande från partners.
Rally-SM inleder grussäsongen med spännande startfält i Rally Nyköping.
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia presenterar spektakulär öppningssträcka för årets EM-rally.
Flodin och Bergsten redo för tuffa fighter i gruspremiären i Rally-SM.
Mästerskapsledare Solberg jagar WRC2 seger.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Uppland 31-01/06


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 18/05




Foto:
Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.